RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Укравтодор" разом з Держлісагентством починають "Велике будівництво" лісових доріг

"Укравтодор", Агентство лісових ресурсів та Агентство розвитку туризму ініціюють спільний проект розвитку лісових доріг і туристичних маршрутів. Одна зі стратегічних цілей проекту - збереження лісів.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору".

"Минулого року у Луганській області відремонтовані дороги допомогли пожежним службам швидше потрапити до місць загоряння та протистояти стихії. Однак, ми розуміємо, що для потреб безпеки та розвитку туризму необхідно розвивати мережу лісових доріг", - наголосив голова "Укравтодору" Олександр Кубраков.

Відтак "Укравтодор" долучатиметься до будівництва лісових доріг та розвитку туристичних маршрутів, початих Держагентством лісових ресурсів. Зокрема, профільний інститут ДерждорНДІ у рамках президентської програми "Велике будівництво" допомагатиме з розробкою програми будівництва лісових доріг, норм і стандартів згідно з сучасними технологіями.

Також Держлісагентство і "Укравтодор" поєднають бази оцифрованих доріг, що дозволить спільно планувати зони відпочинку, маршрути до туристичних об’єктів та навігацію.

Директорка Команди підтримки реформ при "Укравтодорі"Олександра Азархіна запропонувала розглянути варіанти платних екостежок та веломаршрутів на основі лісових доріг.

"Ми маємо рухатися у напрямку застосування кращого світового досвіду з поліпшення мережі доріг, користуючись доступом до бази науково-обґрунтованих знань. Бюджет для дорожнього будівництва має складатися з диверсифікованих джерел наповнення, і половина коштів має бути залучена через концесійні проекти", - пояснив заступник керівника з євроінтеграції ДерждорНДІ Станіслав Гвоздіков.

Як повідомляв координатор програми "Велике будівництво", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, одним із пріоритетів на 2021 рік буде відновлення 2 000 км місцевих доріг, якими найбільше користуються люди.