RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Рамадан: цікаві факти про священний для мусульман місяць

Із заходом сонця у вівторок, 13 квітня, у мусульман України починається священний місяць Рамадан, який вважається часом очищення душі і тіла в культурі ісламу.

"Апостроф" нагадує про цікаві факти, пов'язані з Рамаданом.

Щоб зміцнити віру, духовний розвиток і приборкати пристрасті, протягом цього часу правовірні мусульмани в денний час відмовляються від прийому їжі, пиття, куріння і інтимної близькості.

У Рамадан віруючим дозволено дві традиційні трапези: іфтар - розговіння, прийом їжі після заходу сонця, і сухур - трапеза перед настанням ранкової молитви. Зазвичай їх проводять у сімейному колі.

В цей час мусульмани також відмовляються від пліток, брехні, лайки та інших поганих звичок. Крім того, мусульмани намагаються частіше читати Коран, а в мечетях часто читають одну тридцяту частину Корану щоночі.

Звільняються від посту діти, хворі, літні, вагітні, жінки-годувальниці, жінки під час менструації і мандрівники. Деякі постять пізніше або платять фідію - за кожен пропущений день посту вони годують когось із нужденних.

Часто віруючі мусульмани в священний місяць Рамадан займаються благодійністю - жертвують більше грошей, ніж в будь-який інший місяць року.

Ближче до кінця Рамадану відзначається Ніч приречення, під час якої відзначають той час, коли, за переказами, Коран було відкрито пророку Мохаммеду. Мусульмани вірять, що одна молитва в цей день сильніша, ніж тисячі місяців поклоніння.

Як повідомляв "Апостроф", найважливіше свято християни східного обряду в 2021 році відзначатимуть 2 травня.