RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Біля українського кордону врятували життя ведмежатку, що потрапило у біду: зворушливі фото

У національному парку "Полонини" на кордоні з Україною і Польщею словацькі екологи врятували від голодної смерті маленьке ведмежа - воно залишилося без матері і голодувало.

Про це пише Мukachevo.net.

Самотнє ведмежа три дні жило під гілками біля струмка і дороги в Національному парку. Його помітили місцеві жителі, які зв'язалися з рятувальниками. Ведмедик бродив біля дороги і існувала небезпека, що він може потрапити під автомобіль. Крім того, малюк не зміг би вижити без допомоги.

"Крім постійних поганих погодних умов, коли нічні морози ще досить сильні, випав сніг, а дитинча ще залежить від молока матері, воно не можете самостійно знайти їжу", - розповів лісничий Рудольф Кожей.

Ведмежаті всього кілька тижнів, в цьому віці ведмедиця з молодняком ще знаходиться в своєму лігві. Поблизу екологи також не знайшли слідів дорослого ведмедя.

"Що сталося ми не знаємо - можливо це втручання людини або іншого ведмедя. В будь-якому випадку малюк потребував негайної допомоги, так як був дуже змученим і голодним", - розповів зоолог парку Йозеф Стофік.

Зараз зоологи шукають іншу самку з дитинчам, можливо вона прийме ведмедика, що залишився без мами. Тоді його повернуть в дику природу. Якщо це не вийде, малюк опиниться в зоопарку. Зараз він перебуває в спеціалізованому закладі.

"Його потрібно годувати, тому що він був дуже слабким, ймовірно, взагалі нічого не їв. Зараз намагаємося знайти самку з іншим дитинчам, щоб малюк таким чином міг повернутися до природи. Це була б найкраща альтернатива з усіх можливих", - говорить зоолог.

Раніше "Апостроф" публікував веселе відео про те, як ведмідь пробрався в приватний будинок і влаштував собі відпочинок в тепленькому джакузі.