RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли про "липовий" диплом і офшори колишнього міліціонера, який видає себе за "авторитета"

Харків'янин Сергій Сьомочкін, який називає себе "правоохоронцем" і "кримінальним авторитетом", має "липовий" диплом і приховує кошти в офшорах.

Про це пише "Україна Кримінальна" з посиланням на матеріал "Антикора".

За інформацією журналістів, Сергій Сьомочкін почав свою трудову біографію в 1992 співробітником Московського РВВС Харкова, "звідки був вигнаний за результатами перевірки департаменту внутрішньої безпеки МВС за підробку диплома". Після працевлаштувався в охорону харківського "Жиркомбінату", де, не маючи профільної освіти, значився менеджером з юридичних питань, "сфабрикував заборгованість і спровокував корпоративний конфлікт, що закінчився зміною акціонерів", пише видання.

З кінця 90-х по початок 2000-х Сьомочкін став відповідальним за охорону, "збір нелегальної готівки і протизаконні методи роботи на ринку "Барабашово", однак після звинувачень в неохайності і зловживанні довірою, в черговий раз був вигнаний з роботи", розповідають журналісти.

Потім, за інформацією ЗМІ, він вирішує "повернутися в професію": "представляється місцевим комерсантам "полковником міліції" і "представником міністра в Харківській області", намагається організувати схему платних призначень в міліцію і займається незаконним збором коштів з комерційних структур, в результаті чого стає фігурантом кримінальної справи. Після невдалого "наїзду" на бізнес-партнерів колишнього роботодавця, Сьомочкін змушений з ганьбою втекти з Харкова", - йдеться в матеріалі.

На рубежі 2011-2012 Сьомочкін починає кар'єру "юриста" і "адвоката".

"Його робота будується за принципом: постійно створювати клієнту все більше нових проблем, заганяти його в усі великі витрати і робити так, щоб клієнт потрапляв в залежність від недобросовісних консультантів, вийти з якої можна тільки втративши активи. ЗМІ також повідомляли про те, що в Харкові відбулося відразу кілька жорстоких злочинів, загальним для яких було те, що всі жертви так чи інакше обговорювали свої бізнес-інтереси і юридичні проблеми з "адвокатом" Сергієм Сьомочкіним", - пише видання

У 2014 Сьомочкін представляється "полковником поліції", "полковником СБУ", "високопоставленим співробітником слідчого департаменту МВС" або "представником Банкової". В інших випадках називає себе "бізнесменом зі зв'язками", "смотрящим від дуже авторитетних персон" і, в деяких випадках, "кримінальним авторитетом".

Як наголошується в статті, Сьомочкін "зумів сколотити солідний фінансовий стан".

"Через підставних осіб він володіє харківською компанією "Майбудпрофі" (будівництво), ТОВ "Юстас", нерухомістю в Іспанії, 14 земельними ділянками площею 40 га, двома квартирами площею 258 і 263 м2, будинком на 737,3 м2 і ТОВ "Українська ягідна ферма-органік" на території Київської області. В особистому володінні Сьомочкіна знаходиться Британський офшор "Інпалс Менеджмент", якій належить харківська компанія "Діадема Батерфляй", що здає в оренду нерухомість. Інша частина злочинних активів оформлена на найближчих довірених осіб. При цьому сам Сьомочкін, за власним же визнанням, ніколи не займався бізнесом, все життя боровся з корупцією і злочинністю та досі мріє про кар'єру політика або держслужбовця", - йдеться в матеріалі.