Як шахраї заробляють на "скрутці" пробігу в авто: розкрито хитру схему

Автоексперти підрахували, скільки заробляють шахраї, які "скручують" пробіг авто.

Про це пише AUTO.RIA.

Для прикладу обрали пропозиції з внутрішнього українського ринку, визначивши середні ціни з пропозицій, які були або є розміщені на AUTO.RIA, мають перевірений VIN-код та дані про останній зафіксований у незалежних реєстрах пробіг.

Mercedes-Benz E Class, потенційна різниця - $5700

Відкинувши "маржу" на розмитненні, та не заглиблюючись у вартість дітейлінгу та дрібного ремонту механіки, ми пересвідчилися, що різниця на українському ринку для цієї моделі залежно від пробігу (у діапазоні від 100 тис. до 500 тис. км) може становити навіть $6000.

Renault Trafic, потенційна різниця - $3300

Різниця між ціною справді "свіжого" авто (які рідкість на ринку), та старого з великим пробігом, становитиме близько $3300. "Скрутивши" такий пробіг, неминуче доведеться «підшаманити» й косметичний стан, аби потенційний покупець не зрозумів що насправді йому пропонують.

"Ціна" кожних "змотаних" 100 тис. км може бути різною та залежить від низки чинників: року випуску автомобіля, його стану, класу, та, звісно, можливості і бажання покупця перевірити історію предмета інтересу в незалежних реєстрах.

Зазначається, що у Раді зреєстровано законопроект №4039, який передбачає покарання за "скручування" кілометражу. Проте його ніяк не виносять на голосування.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерти склали перелік з 20 найбільш безпечних моделей авто, в якому врахували статистичні дані про смертність водіїв в результаті ДТП на мільйон зареєстрованих автомобілів.