RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Український вчений спалив свій диплом на знак протесту проти дисертації Киви: фото

Український вчений і кандидат наук Олександр Ябчанка спалив свій диплом на знак протесту проти дисертації скандального політика і депутата Іллі Киви.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

За словами вченого, 3 квітня 2014 року йому присудили вчений ступінь кандидата медичних наук. Але у вівторок, 26 квітня, Кива захистив кандидатську дисертацію. "За" одноголосно проголосували 13 членів комісії.

"Не дивлячись на це, мені надалі соромно називатися кандидатом наук. Це звання остаточно дискредитовано. Прошу вважати це офіційною заявою з вимогою позбавити мене наукового ступеня кандидата медичних наук", - зазначив Ябчанка і опублікував фото свого палаючого диплома перед Львівським медуніверситетом, де він захистив свою дисертацію.

Він висловився про рішення комісії щодо дисертації Ківи.

"Ті 13 членів комісії сьогодні (26 квітня - ред.) поставили знак рівності між справжніми кандидатами наук, які працюють над своїми роботами, і Ківою, який нічого спільного з наукою не має. Це нівелює будь-яку повагу, сприйняття суспільства до того, що називається вітчизняною наукою", - розповів Олександр виданню ZAXID.NET.

Він закликав також протестувати й інших вчених, тому що не бачить іншої можливості змінити систему науки в Україні.

"Закликаю інших кандидатів і докторів наук вчинити аналогічно і не йти на компроміси з совістю. Тільки так у нас може з'явитися шанс на науку, за яку нам не буде соромно перед нашими нащадками", - написав кандидат наук.

Олександр Ябчанка - львівський лікар, викладач Українського католицького університету, колишній спікер МОЗ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народного депутата від "Опозиційною платформи - За життя" Іллю Ківу застали в залі Верховної Ради за розгляданням інтимних фотографій від невідомої дівчини.