RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

В Одесі пройшли акції до річниці подій 2 травня - не обійшлося без ексцесів, фото і відео

Сотні людей вийшли в неділю на вулиці Одеси, щоб вшанувати пам'ять жертв подій 2 травня 2014 року.

Про це пише Думська і Укрінформ.

За даними місцевих ЗМІ та поліції, в ході "Марш захисників Одеси" брало участь до 1200 осіб - представників патріотичних та ветеранських організацій, а також просто небайдужих жителів міста.

Рух вони почали від Соборної площі, а фінішували в парку Шевченка. Акція почалася з того, що активісти вшанували хвилиною мовчання пам'ять людей, загиблих 2 травня 2014 року в центрі Одеси.

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

На Куликовому полі, де сталася трагедія, також вшанували пам'ять загиблих покладанням квітів. Людям довелося проходити через "фільтраційні" пункти, встановлені поліцією і нацгвардійцями.

Всі заходи пройшли спокійно, а безпеку громадян контролювали десятки силовиків.

Фото: ukrinform.ru

Фото: ukrinform.ru

У прес-службі Нацполіціі повідомили, що 2 травня на вулиці Колонтаївській був зупинений чоловік в одязі із забороненою комуністичною символікою. Його відвезли у відділок для дачі показань.

"Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Також в прес-службі Нацполіціі попередили, що Куликове поле, де місцеві жителі покладали квіти в пам'ять про загиблих, було закрито на санобробку.

"Зараз доступ до площі тимчасово обмежений. Просимо всіх з розумінням поставитися до цих заходів - вони спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної інфекції", - додали правоохоронці.

Раніше ми розповідали, як в 2020 році в Одесі сутичками та бійками шанували пам'ять жертв трагедії 2 травня.