RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

В Одесі проходить Марш захисників: фото і відео

У сьому річницю трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року, коли загинуло 48 осіб і ще понад 200 постраждали, в місті проходить Марш захисників.

Як повідомляє "Думська", в ході бере участь понад 700 людей - представники патріотичних і ветеранських організацій та небайдужі мешканці міста.

Рух вони почали від Соборної площі і рухаються в парк Шевченка, де і закінчиться хода.

Учасники вшанували хвилиною мовчання пам'ять патріотів, які загинули 2 травня в центрі міста - Андрія Бірюкова та Ігоря Іванова. Представники духовенства проводять молебень.

Відзначимо, 7 років тому 2 травня в Одесі відбулося кровопролиття, тому сьогоднішній день викликає тривогу з точки зору можливих провокацій. У зв'язку з цим правоохоронці посилили охорону порядку в місті та пропускають людей на Куликове поле і Соборну площу через "фільтраційні" пункти, де їх перевіряють на наявність небезпечних і заборонених предметів.

Як пише Telegram-канал PavlovskyNews, учасники маршу виконали гімн України на Соборній площі та провели молебень за загиблими соратниками.

Як повідомляв "Апостроф", перед початком заходів, пов'язаних з подіями, які відбулися в Одесі в 2014 році, поліцейські-вибухотехніки перевіряли площі на наявність небезпечних предметів.