RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Facebook провів масову зачистку - видалені мережі "Слуги народу" і відомих політиків

Соцмережа Facebook підвела підсумки квітневої боротьби з ботами і координованими мережами фейкових акаунтів (Coordinated Inauthentic Behavior (CIB) Report). Україна була одним з основних джерел активності CIB, яку виявили і видалили з соцмережі за останні кілька років.

Про це йдеться в звіті Facebook, передає Liga.Tech.

У квітні 2021 року соцмережа видалила 105 облікових записів Facebook, 24 сторінки і п'ять облікових записів Instagram, які були створені в Україні і були націлені на внутрішню аудиторію, пов'язаних з партією "Слуга народу", за порушення політики Facebook щодо CIB-діяльності.

"Наше розслідування виявило зв'язок з особами, пов'язаними з політичною партією" Слуга народу "- зазначається в звіті Facebook.

Близько 23 000 акаунтів були підписані на одну або кілька з цих сторінок в Facebook і близько 1500 чоловік підписалися на одну або кілька з цих сторінок.

На сторінках писали про корупцію, політику, сатиру про COVID-19, а також схвальні коментарі про партію "Слуга народу" і уряді України і критику на адресу опозиційних партій і політиків, включаючи колишнього президента Петра Порошенка і мера Києва Віталія Кличка.

Також в квітні Facebook видалив 477 облікових записів, 363 сторінки, 35 груп і 29 облікових записів Instagram, які в соцмережі пов'язують з юридичними і фізичними особами, які потрапили під санкції США (Андрій Деркач, Петро Журавель і пов'язані з виданням "Бегемот" медіа). А також з політичними консультантами, зв'язаними з Володимиром Гройсманом та Олегом Кулиничем (глава депутатської групи "Довіра").

"За нашими оцінками, цією мережею управляють як мінімум три окремі групи, кожна з яких пов'язана з різними політиками: Деркачем, Гройсманом та Кулиничем", - йдеться в звіті.

Читайте також: Центр протидії дезінформації: з якими фейк доведеться боротися владі