RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Археологи знайшли в Єгипті загадкові споруди - на їх стінах збереглося древнє "послання": фото

Норвезько-французька археологічна місія, що працювала в Єгипті, виявила древні будівлі на місці в оазисі Бахарія, на північний захід від Каїра, де з V століття проживали монахи.

За даними єгипетського міністерства туризму і старожитностей, відкриття відбулося в ході третього сезону бурових і розвідувальних робіт в регіоні, пише Arab News.

Археологи його називають дуже важливим, так як воно дає уявлення про планування будівель і формуванні перших монаших спільнот в Єгипті.

Місія відкрила 19 кімнат, висічених в скелі, а також добре збережену церкву. На стінах були написи жовтими чорнилом, в тому числі тексти з Біблії на грецькій мові, що відображало характер чернечого життя в цьому регіоні.

За словами вчених, написи вказують на те, що монахи оселилися в цій області з п'ятого століття.

У числі відкриттів були церква і її обідній зал, фонтани, кілька кімнат і безліч остраконыв, які представляють собою черепки кераміки з грецькими письменами, датованими п'ятим і шостим століттями.

Археологи вважають, що будівлі з сирцевої цегли датуються періодом між четвертим і сімнадцятим століттями.

Нагадаємо, що під час розкопок в південному регіоні Сербії археологи виявили кілька фігурок з глини, що зображують бога.