RU  UA  EN

Четвер, 20 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 червня

Всі новини

США поділяться з Україною вакциною від COVID-19

У четвер, 3 травня, в Білому домі оголосили список країн, з якими США поділиться першими 25 мільйонами доз вакцини проти коронавірусу. Серед одержувачів була названа Україна.

Про відповідні плани оголосив на брифінгу радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван.

За його словами, з проханнями надати вакцину звертаються до уряду США з усього світу. При розподілі перших 25 млн доз вакцини, якими адміністрація президента Байдена вирішила поділиться, враховувалися різні фактори, серед яких - відповідь на спалахи та інші невідкладні ситуації, а також допомогу якомога більшій кількості країн.

Відповідно до оприлюдненого плану, вакцини отримають держави Латинської Америки, Карибського басейну, країни Південної і Південно-Східної Азії, а також Африки. Крім того, вакцини отримають сусіди США - Канада і Мексика, а також Індія і Південна Корея. Україна була включена в список, як країна з низьким рівнем вакцинації, котра переживає кризу.

"Наш підхід віддає пріоритет іншим частинам світу, включаючи країни з низьким рівнем вакцинації і тими, які зіткнулися з терміновою кризою, такими як Західний Берег і Сектор Газа, Україна, Косово, Ірак та інші", - сказав зокрема Салліван.

З першої партії вакцин США вирішили надати не менше 75% вакцин платформі COVAX, ще 25% отримають країни безпосередньо від уряду США.

Як повідомляв "Апостроф", в четвер, 3 червня, Дитячий фонд ООН доставив в Україну ще 705 600 доз вакцини AstraZeneca від коронавируса.