RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Казкова природа і пляжі: названо курорти в Україні, про які знають не всі

У 2021 році більше половини українців планують провести свій літній відпочинок в Україні - в Карпатах, на Азовському і Чорному морі, відкриваючи для себе невідомі раніше мальовничі місця нашої батьківщини.

"Апостроф" продовжує знайомити своїх читачів з курортами України та підготував список місць, про які ви, швидше за все, не знали.

Рожеве озеро в Генічеську

Солоне озеро лиманного походження на півночі Арабатської Стрілки, найбільше в Генічеському районі та Генічесьій групі озер. Відстань від Херсона - 200 км. Тут також розташовані гліцеринове і солоне озеро. Також є гарячі джерела, склад води яких являє собою всю таблицю Менделєєва. Рожеве забарвлення у озера через червоні водорості Дунаелли Саліни, воно змінює свій колір залежно від сезону. Найкраще туди їхати в серпні або вересні.

Острів Джарилгач

Джарилгач або острів Джа, як його називають місцеві - практично безлюдний острів в акваторії Чорного моря на півдні Херсонської області. Острів охороняють і будь-яка активність,що шкодить природі, там заборонена. За цим стежать рейнджери.

Відстань від найближчої сухопутної точки (міста Скадовська) до Джарилгача становить всього 40 хвилин їзди. Існує всього два пункти призначення, куди вас привезе катер - це Маяк або ж база "У Гавриловича". Маяк, біля підніжжя якого зупиняється паром, відомий тим, що за легендою його побудував учень самого Ейфеля. Вік споруди становить понад сто років. Але він вважається сьогодні аварійним і вхід туди заборонений.

Станіславський каньйон (Херсонські гори)

Гранд каньйон - Станіслав в 30 хвилинах їзди від Херсона, він є частиною ландшафтного заказника "Станіславський". Рекомендується брати екскурсію, якщо немає особистого автотранспорту. Також він відомий під назвою Херсонські гори. Каньйон являє собою глиняні вертикальні схили і скелі. Станіславський каньйон - неймовірно мальовнича місцевість, яка підкорює з першого погляду. Саме тут український музикант Кузьма Скрябін зняв кліп на пісню "Місця щасливих людей".

Раніше "Апостроф" розповідав про маловідомі курорти Азовського узбережжя з чудовими краєвидами та чистими пляжами, де можна відпочити влітку.