RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

"Це все емоції": глава МОН встав на захист дисертації скандального Ківи

Міністр освіти України Сергій Шкарлет не сумнівається в досягненнях народного депутата від "ОПЗЖ" Іллі Ківи в області науки, який захистив дисертацію.

Про це глава МОН розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

Під час спілкування з журналістами в студію надійшло запитання про те, чи можна винести вирок системі науки і освіти України після того, як Ілля Ківа захистив дисертацію. Він зазначив, що нардепа від "ОПЗЖ" зараз критикують тільки в соціальних мережах.

"Чого саме пан Ківа? Пан Ківа більш розпіарений в соцмережах. Питання треба ставити... Ось сьогодні документи зайшли до Міністерства освіти на експертизу", - заявив Шкарлет і запевнив, що справжність знань і наукової підготовки нардепа перевірять на основі фактів так само, як у будь-якого іншого кандидата на наукову ступінь.

Міністр освіти впевнений, що не можна чіплятися до досягнень інших, спираючись тільки на емоції і оціночні судження в соцмережах.

"Ви знаєте, дуже багато опору в соцмережах. Заперечень до Міносвіти взагалі не надійшло. І навіть сьогодні, коли справа по дисертації надійшла, ніяких фактів, нічого немає. Опір який? У соцмережах? Ну, він завжди. І проти мене був великий опір", - резюмував Шкарлет в спілкуванні з журналістами.

Раніше ми розповідали, що нардеп від "ОПЗЖ" Ілля Ківа захистив кандидатську дисертацію з державного управління, а сам захист проходив в державному Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості.