RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Франції помер досвідчений український журналіст: що про нього відомо

У Страсбурзі обірвалося життя досвідченого українського журналіста Андрія Лавренюка. Йому було 44 роки.

Про це повідомило видання "Укрінформ". У ньому Андрій Лавренюк працював з 2018 року на посаді особистого кореспондента в Страсбурзі при Раді Європи і Європарламенті.

Що відомо про професіонала

У 1999 році Андрій Лавренюк з відзнакою закінчив Військовий інститут при НУ "Львівська Політехніка". Отримав спеціальність "Військова журналістика". Пізніше, в 2007 році, закінчив київський Інститут міжнародної торгівлі за фахом "Міжнародне право".

До роботи у виданні "Укрінформ" Андрій працював у військових ЗМІ та був офіцером прес-служби Міністерства оборони. З 2008 по 2011 був кореспондентом видання "УНІАН".

За словами колег Андрія з його останнього місця роботи, за цей час він встиг написати тисячі інформаційних повідомлень та аналітичних матеріалів, а також взяв безліч інтерв'ю.

Колеги Андрія щиро співчувають його рідним та близьким

"Цінуємо його особистий внесок в своєчасне та оперативне донесення новин, що стосуються теми європейського і євроатлантичного поступу України, а з 2014 року ще й відбиття агресії Росії, перш за все на інформаційному фронті";

"Укрінформ висловлює глибокі співчуття родині Андрія - матері Галині Олексіївні, дружині Юлії, сестри Іванні і синові В'ячеславу. Ми щиро сумуємо разом з вами, поділяємо біль цієї втрати", - Написали колеги журналіста.

Повідомляється, що про час і місце проведення прощальної церемонії буде відомо пізніше.

Деякий час тому ми також повідомляли про те, що в Одесі трагічно загинув генерал, який залишився вірним Україні при захопленні Криму РФ .