RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Силовики під Харковом накрили три підпільних нафтопереробних заводи: бодяжили "бензин" з російської сировини

Прикордонники Східного регіонального управління цьогоріч викрили три масштабні схеми незаконних поставок з РФ сировини для виробництва контрафактного палива.

Про це інформує Міністерство внутрішніх справ.

Правоохоронці встановили, що учасники злочинних угруповань ввозили з РФ сировину за сірими схемами. Компоненти, необхідні для виготовлення пального, видавали за іншу хімічну продукцію, яка не потребує відповідного оподаткування.

В Україні, за даними слідства, з ввезеної сировини виробляли пально-мастильний сурогат, підвищуючи його якісні характеристики хімічними присадками. В подальшому продукцію реалізовували на роздрібних заправках на Харківщині, Чернігівщині та Донеччині як бензин А-95, А-92 та дизельне пальне.

Також прикордонники припинили діяльність трьох підпільних нафтопереробних заводів, які працювали у Харківській області.

Загалом правоохоронці вилучили 1,3 тис. тонн пального та сировини. Вилучене пальне та обладнання для його виробництва оцінюється у понад 80 млн гривень.

Нагадаємо, ціни на скраплений автомобільний газ продовжують зростати. У перші дні серпня його вартість в Україні перевищила 17 гривень/літр і, схоже, не збирається на цьому рівні зупинятися.