RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ветерани АТО вимагають від Globalmoney припинення роботи в "ЛНР" – ЗМІ

Протестувальники звинуватили власників платіжної системи у фінансуванні тероризму в ОРДЛО.

Про це повідомив правозахисник Олександр Аронець у блозі "Ветерани АТО вимагають зупинити діяльність української компанії Globalmoney в "ЛНР", пише Depo.

"Не залишаюсь осторонь скандальної теми роботи української платіжної системи Globalmoney в так званій "ЛНР", де компанія обслуговує терористів, допомагає виводити\заводити кошти через підсанкційні в Україні російські банки. Сьогодні під НБУ відбулась акція ветеранських організацій з вимогою розслідувати незаконну фінансову діяльність компанії Globalmoney на окупованих територіях. Як я і писав у своїх блогах, Globalmoney фактично забезпечує терористів з так званих ЛДНР прямим каналом фінансування з РФ. Допоки українські правоохоронці, СБУ та Нацбанк будуть закривати очі на подібні безчинства, до тих пір кров українських воїнів буде продовжувати проливатись. Адже завдяки подібним платіжним системам вся терористична діяльність бойовиків і відбувається", - зазначив Олександр Аронець.

Блогер повідомив, що ветерани звинуватили платіжну систему Globalmoney у співпраці з російськими банками, вказавши що власники платіжної системи належать до "сім’ї" екс-президента Віктора Януковича.

"Учасники акції у своїй заяві наголосили, що Globalmoney належить "сім’ї" державного злочинця Януковича. Реальні власники – казначей Януковича Юрій Колобов та кримінальний авторитет Юра Єнакієвський. Тому очевидно, що ця компанія керується із Москви і обслуговує в Україні російський бізнес, що знаходиться під санкціями РНБО. Зокрема, російський державний банк ВТБ, з яким у них навіть були спільні проекти вже після введення санкцій РНБО", - зазначив Олександр Аронець.

27 липня ЗМІ опублікували, що у "Вконтакте" діє сторінка Global24 (електронний гаманець системи Globalmoney) з символікою компанії, який наповнювалася новинами Globalmoney. На сторінці працювала підтримка користувачів. У коментарях до постів на запитання відповідав представник Global24. Представник Global24 консультував клієнтів з приводу переводу коштів із України на картки російських банків, відповідаючи на запитання клієнтів, заявляв, що платіжна система працює з "будь-яким банком" на території РФ. На сторінці Global24 у "Вконтакте" була наявна реклама спільного проекту Globalmoney і російського державного банку ВТБ "ВТБ24. Большое преимущество". Реклама датована 17 квітня 2017, тобто після введення санкцій РНБО проти російських банків у березні 2017.

Також ЗМІ знайшли "Вконтакте" рекламу фінустанови так званої ЛНР "Перший комерційний центр" про можливість зняття коштів з гаманців Global24 в окупованому Луганську. Пізніше ЗМІ так званої "ЛНР" вступилися за Globalmoney, назвавши скандал навколо платіжної системи "спланованою акцією" і "полюванням на відьом", в результаті якого можуть "виникнути проблеми з переказами і зняттям готівки через гаманці Globalmoney".