RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Голова Миколаївської ОДА Кім заявив, на Донбасі "громадянська війна", де "українці воюють з українцями" - ЗМІ

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім в 2014 році заявив, що бойові дії на території Луганської та Донецької областей - це громадянська війна.

Так, кореспондент миколаївського видання "Шиповник" попросили Віталія Кіма пояснити, що він мав на увазі в 2014 році, коли писав, що на сході України відбувається "громадянська війна", пише "Гордон".

Через 7 років миколаївський губернатор підтвердив свої ж слова, що на Донбасі "воюють громадяни України проти інших громадян України, які перебувають під керівництвом Росії".

"Я писав це в контексті того, що зброя в руках українців і українців (з обох сторін конфлікту). Просто мотивація у них різна. Хтось відстоює російські інтереси, а хтось українські. Громадянство України, на той момент, було у обох (сторін конфлікту). Зараз відбувається війна де-юре - громадянська війна. Де-факто - російська агресія. Тобто, вони керують нашими громадянами, яких ми чекаємо назад. Коли влада в Росії зміниться, тоді наші громадяни до нас повернуться", - сказав Віталій Кім.