RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

На Луганщині прикордонник погорів на величезному хабарі: хотів нажитися на безпеці країни

У Сєвєродонецьку начальник однієї зі служб Луганського прикордонного загону вимагав від підприємця хабар за можливість поставляти запчастини для військової техніки. Його затримали на гарячому.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Як встановило слідство, старший лейтенант вимагав від підприємця 100 тисяч гривень за безперешкодне підписання накладних на поставку запчастин для військової техніки. Він обіцяв, що в разі отримання обумовленої суми він і надалі буде сприяти співробітництву підприємця з прикордонним загоном.

Чоловіка затримали 30 серпня в офісі підприємця в Сєвєродонецьку, в момент отримання хабара. За місцем його служби проведено обшуки.

Досудове розслідування здійснюється за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди".

Якщо вина прикордонника буде доведена, йому може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно члена Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей затримали на гарячому, коли він вимагав хабар у 90 тисяч доларів за ліцензію.