RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Під Львовом чоловік влаштував приватне кладовище на території дачного кооперативу: фото і відео

У Львівській області місцевий житель влаштував нелегальне приватне кладовище на території садово-городнього кооперативу. Всі місця для поховань чоловік продавав за гроші.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції Львівської області.

Відповідну колективну заяву було зареєстровано 26 серпня. Учасники одного з садово-городніх кооперативів в селі Рясне-Руське повідомили про самовільне захоплення частини їхніх земель 62-річним львів'янином, який є директором однієї з місцевих ГО.

Люди заявили, що директор ГО почав експлуатувати їхню землю без їхнього відомау. Він організував своє приватне кладовище, на якому проводив похорони людей на комерційних засадах.

Місцеві жителі обурені тим, що на їхніх землях, які призначені для садов-городницької діяльності, постійно з'являються свіжі могили.

При цьому потрібно зазначити, що кладовище в Рясному вже офіційно закрите внаслідок вичерпання площі. Ховати там людей заборонено, але це не зупиняє ГО "Пам'ять" ось уже 11 років.

П'ята частина львів'ян

У ЗМІ повідомляють, що директор ГО "Пам'ять" Ярослав Мартинів не планує відмовлятися від цієї діяльності, навіть не дивлячись на те, що офіційно кладовище вже не діє.

При цьому він зазначив, що звертався до місцевої влади з проханнями про розширення території кладовища внаслідок зростання в результаті пандемії коронавірусу смертності. За його словами він попереджав, що в іншому випадку буде діяти самовільно. Відповіді від влади не було і він почав діяти без дозволу.

Могили облаштовують на землі, де раніше були дерева

На пряме запитання журналістки, чому він просто не перестане займатися незаконною діяльністю, Мартинів відповів: "А що мені робити? Люди ж помирають".

"Я ховаю п'яту частину львів'ян!", - додав Мартинів.

Журналістам з ZAXID.NET вдалося розшукати родичів померлого декілька місяців тому львів'янина, якого поховали на території нелегального кладовища. На прохання редакції їм надали чек від організації "Пам'ять" на ці послуги, де вказано, що поховання коштувало 4000 грн, а не 2500 грн, як стверджує Ярослав Мартинів.

Раніше територію кооперативу "Підлісся" захищали безліччю бетонних стовпчиків, але зараз їх залишилося всього кілька

За фактом порушення дізнавачі відділу поліції №1 Львівського міського управління поліції №1 відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Відеоматеріал порталу ZAXID.NET:

Раніше ми також повідомляли про те, як в Києві викрили хлопців і дівчат, які влаштували розваги на кладовищі: фото і відео.