RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Давали алкоголь, принижували і били: затримана банда, яка тримала в трудовому рабстві 120 людей, фото

Поліцейські затримали групу осіб, які утримували 120 людей у трудовому рабстві. Жертв підшуковували на залізничних вокзалах Києва, Дніпра та Одеси.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

“Учасники групи на залізничних вокзалах Києва, Дніпра та Одеси підшуковували громадян, що перебували у складних життєвих умовах та не мали постійного місця проживання. Вони пропонували їм роботу, пов’язану з вирощуванням та збором сільськогосподарської продукції на території Дніпропетровської області, обіцяючи зарплату від 3000 до 4000 грн на місяць, а також безкоштовне житло та триразове харчування. Завербованих людей на мікроавтобусах доставляли на територію агрофірми у Дніпропетровській області, де розселяли у напіврозвалених будинках із абсолютно відсутніми умовами для проживання”, - йдеться в повідомленні.

На жаль, людей змушували працювати у виробничо-складських приміщеннях агрофірми по 12-16 годин на добу. Гроші не виплачували. Харчування було неякісним 2-3 рази на добу, також “платили” алкогольними напоями. У наданих місцях проживання за робітниками постійно слідкували, їх обмежували у пересуванні, принижували, застосовували психологічний тиск. Шляхом обману відбирали мобільні телефони та паспорти.

На момент обшуків на території агропідприємства у трудовому рабстві перебувало 120 осіб, які наразі звільнені. 17 з них вже звернулися до правоохоронних органів зі заявами про вчинення стосовно них злочину.

“За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва затримано п’ятьох осіб, які організували на території м. Києва та Дніпропетровської області протиправну схему вербування соціально незахищених громадян для утримання їх у трудовому рабстві (ч. 2 ст. 149 КК України). Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів”, - йдеться в повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Підмосков'ї 30-річна українка Євгенія захотіла втекти з рабства і вистрибнула з вікна замкненої квартири, ризикуючи життям. Чотирьох причетних до незаконного позбавлення волі українки - затримані.