RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

За ДТП з Трухіним може відповісти водій, як в випадку з Димінським - експерт

Приклад того, як уникнути відповідальності за вчинення ДТП, в якому постраждали люди, нардепу від "Слуги народу" Олександру Трухіну показав олігарх і екснардеп Петро Димінський, який влаштував ДТП, де загинула молода жінка, але так і не відповів перед законом

Про це у блозі на сайті "Цензор.НЕТ" написав політичний експерт Юрій Гаврилечко.

За його словами, в Україні "склалася традиція, що політики та олігархи не відповідають за ДТП, які влаштовують. Як правило знаходять "смерда", який за "мзду малу" готовий взяти провину на себе...".

Як приклад експерт наводить так звану "ДТП імені Трухіна", де постраждало шестеро людей.

"Нещодавно в.о. глави ДБР Олексій Сухачов прямим текстом говорить: "Ми не встановили, хто був за кермом, тому що не отримали матеріали з камер відеоспостереження". Призначили експертизи та чекаємо результатів, а тоді встановимо, хто винен в резонансній ДТП... А чому ДБР не може отримати відео?", - написав Юрій Гаврилечко.

Він додав, що суспільство практично впевнене, що за кермом авто був Трухін, але правоохоронці його і не підозрюють у скоєнні ДТП. За словами експерта, багато Telegram-канали писали, що під час ДТП Олександр Трухін був п'яний.

"Але з Трухіна, як з гусака вода, сам він каже, що за кермом не сидів. За даними ЗМІ, в матеріалах справи вже фігурує "крайній" - помічник ще одного пасажира-депутата Полтавської облради Фахраддіна Мухтарова Віктор Склема. Щось мені підказує, що Склема і відповість за це ДТП, як "зіцпредседатель Фунт", який "завжди сидів", - написав Юрій Гаврилечко.

Він додав, що резонансні ДТП в Україні закінчувалися тим, що політики або олігархи, які влаштували їх, в результаті ні за що не відповідали, а правоохоронці знаходили "крайніх". Як приклад Гаврилечко навів випадки зі смертельними ДТП ексмера Києва Олександра Омельченка та історію з 2017 року з олігархом, екснардепом Петром Димінським, "Мерседес" якого на величезній швидкості смів "Опель".

"За кермом "Опеля" була 31-річна жителька села Ямельня Наталія Тріль, тіло якої довелося вирізати з машини. Димінський, до речі, не став чекати правоохоронців та медиків, а просто сів в інше авто - "Лексус" охорони - і покотив з місця події, залишивши розбиратися своїх охоронців. Вину за ДТП взяв на себе охоронець Димінського Андрій Борщ. Розслідування цього ДТП триває досі...", - написав експерт.

Він упевнений, що у випадку з Трухіним також "крайнім" буде Склема, який фігурує в ЗМІ, як людина, яка нібито сиділа за кермом авто, яке скоїло ДТП.

"Безкарність буде тягнути за собою безкарність, і цей ланцюг ніколи не перерветься ... По суті, Димінський проторував доріжку Трухіну", - резюмував експерт Юрій Гаврилечко.

23 серпня нардеп фракції "Слуга народу" Олександр Трухін потрапив в ДТП по дорозі з Полтави до Києва. В результаті аварії постраждали 6 людей, в тому числі глава комітету футбольних арбітрів Лучано Лучі. У ДБР заявили, що не змогли встановити, хто був за кермом автомобіля Трухіна.