RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Камери, ізоляція і глушилки: в Україні з'являться в'язниці для "злодіїв в законі"

Уже у 2022 році в Україні може з'явитися спеціальна в'язниця, де будуть утримуватися кримінальні "авторитети", яких збираються ресоціалізувати.

Про це в програмі "Право на Право" телеканалу "Дім" повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

Вона підкреслила, що ця категорія злочинців несе небезпеку не тільки на свободі, але і в місцях позбавлення волі через свій величезний вплив, в тому числі на адміністрацію виправних установ. Тому "злодіїв в законі" важливо ізолювати та позбавити засобів зв'язку.

"І тут комплекс заходів: з одного боку - посилені технічні засоби, наприклад, та ж глушильна апаратура з мобільним зв'язком і т.д.", - сказала Висоцька.

За її словами, пенітенціарна установа для "авторитетів" зможе прийняти перших засуджених вже наступного року. Вона буде оснащена відеозв'язком, відеоспостереженням та відеореєстраторами для персоналу, який пройде спеціальну психологічну підготовку. Засуджені утримуватимуться в ізольованих камерах.

Раніше ми писали, що в Україні пішла з молотка перша в'язниця. Покупцем стала одна з компаній групи SoftServe. Вона придбала колишню виправну колонію на Хуторівці у Львові через аукціон за суму понад 370 млн грн.