В Україні найбільш недорогим м'ясом вважається курка, бо ціна даного продукту за один кілограм - від 58 гривень.

Про це повідомляє Державна служба статистики.

У різних областях вартість курячого м'яса відрізняється. Так, у Київській області воно коштує 68 гривень - це найвищий показник. А в Хмельницькій області всього лише 48 грн, що є найнижчою ціною по всій країні.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

За зростанням вартості після курячого м'яса йде свинина, яку закуповують за середньою ціною за кілограм - 91,1 гривні. У Волинській області вона дешевше - по 72 гривень за кілограм, а найдорожча аналогічно курятині - в Київській області, де вартість свинини становить 157 гривень за кілограм.

Відзначимо, що за поточний рік свинина подорожчала на 7%, а куряче м'ясо на 29%.

Найдорожчим м'ясом в Україні є яловичина, до того ж вона за місяць подорожчала на 6%, а за рік на 14%. На цей час її середня ціна - 109,7 гривні за кілограм. Найдорожча яловичина продає в Полтавській області, де за неї просять 165 гривень за кілограм, а найдешевша ціна 76 гривень за кілограм - в Житомирській області.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Як повідомляв "Апостроф", раніше Державна служба статистики України підрахувала куди найбільше витрачають гроші українці і який вийшов витрата за другий квартал 2021 року. Лідирують харчові продукти і комуналка.