RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Кривому Розі екорейдери роками блокували підприємства - ЗМІ

У Кривому Розі одразу кілька підприємств "роками страждали від нападок псевдоекологів".

Про це йдеться у матеріалі "5 каналу".

Як з'ясували журналісти-розслідувачі "Стоп корупції", схема була однакова – "підприємства блокували численними перевірками та судовими справами. Їх порушували на підставі фальшивих скарг".

"Від небайдужих… з активною громадською позицією людей. Люди з незрозумілими адресами в Кривому Розі, які ніякого відношення до нашого підприємства не мають, і навіть до території, де воно розташоване, почали писати папери про, скажімо так, якісь порушення у нашій діяльності", – розповідає головний інженер ТОВ "Рудомайн" Сергій Генкуленко.

Як кажуть юристи, "переговори з екорейдерами неможливі, вони постійно будуть шукати привід, аби знову атакувати підприємство".

"Якщо навіть питання чи проблема на виробництві – ти її усунув, закупилося обладнання, модернізувалося абсолютно все. Через тиждень-два знову почнеться ще якась вимога...Тому питання у протиправності таких вимог", – пояснює партнер адвокатського об'єднання Іван Проданик.

Разом з тим, такі псевдоактивісти "вперто не помічають реальних екологічних проблем", наголошують юристи. Для прикладу – катастрофічне зменшення ресурсів питної води або рекордна загазованість повітря автотранспортом.