RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Як люди ставляться до повернення в офіс з "дистанційки": цікаві результати опитування

За останні півтора року робота на дому в багатьох країнах світу стала настільки буденним явищем, що багато працівників воліють звільнитися, а не повертатися в офіс.

Про це повідомляє компанія FlexJobs.

Аби з'ясувати ставлення людей до ймовірного повернення на більш традиційне місце роботи, а також дізнатися про настрої, які панують в середовищі працівників, компанія провела опитування серед людей, що працювали дистанційно протягом останніх півтора років. Всього було опитано 2 100 чоловік, результати виявилися досить однаковими.

Так, 65% опитаних - хотіли б продовжити дистанційно працювати; 58% готові піти з роботи, якщо їм доведеться повертатися в офіс; 33% виступають за змішаний формат роботи. Ще 31% опитаних не впевнені щодо звільнення, а 11% взагалі не бачать різниці в форматі роботи. І тільки 2% готові повернутися до роботи в офісі.

Серед страхів тих, хто не хоче повертатися в офіс, на першому місці опинилися боязнь захворіти на робочому місці, неможливість поєднувати роботу і особисте життя, зменшення гнучкості в робочому графіку. Наприклад, 49% опитаних в умовах всесвітньої пандемії коронавірусу бояться захворіти на робочому місці; 46% вважають, що повернення до колишнього режиму роботи буде означати меншу гнучкість в графіку, а 43% впевнені, що не зможуть поєднувати роботу і особисте життя.

У той же час, 34% відчувають страх перед офісною політикою і розвагами, 27% можуть насторожитися від ймовірної зміни графіка робочого дня, 26% не хочуть фізично знаходитися сильно далеко від родини і домашніх улюбленців. Ще 15% бояться, що робота може забрати у них можливість доглядати за сім'єю і дітьми.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що більш ніж дві третини (70%) громадян України були б не проти бути працевлаштованими неофіційно і отримувати зарплату в конверті.

Також ми повідомляли, що в Україні можуть ввести локдаун, який потягне за собою зміни в графіку роботи магазинів, барів, шкіл і дитячих садків.