RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Ветерани об’єдналися, щоб заявити про репресії з боку влади – в Києві проведено пресконференцію

Представники різних ветеранських спільнот, правозахисники та адвокати провели у Києві спільну пресконференцію, присвячену репресіям діючої влади щодо ветеранського та патріотичного середовища.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Національного Корпусу.

Учасники пресконференції розповіли про найбільш резонансні справи проти ветеранів останнього часу, які свідчать про системність репресій та політичних переслідувань.

Зокрема, за словами адвоката Едуарда Вербінця в двох справах щодо ветеранів, які він веде, підсудним інкримінують напад із застосуванням зброї, хоча в обох випадках в матеріалах справи зброя відсутня.

"Їм інкримінується ч.4 ст.296 - за те, що вони нібито нанесли удар ногою. Але ч.4 - це застосування зброї. Нога ніяк не може бути зброєю", - розповів Вербінець про справу ветеранів "Азову" Дмитра Кухарчука та Олега Довбиша, яких затримали за акцію проти Володимира Зеленського.

Те саме стосується справи щодо нібито нападу ветеранів на ексрадника голови РНБО Сергія Сивохо під час "Платформи примирення та єдності".

"Я та невеличка кількість ветеранів були на цій зустрічі. Ми висловились - так, досить гучно, десь агресивно, ніхто цього не відхиляє. Але після того, як просто виходячи з залу Сивохо через невеличку штовханину впав, у той же вечір ми опинились в ізоляторі тимчасового тримання, Кваліфікація була - "хуліганство", частина четверта, із застосуванням зброї. Це було досить дивно. Звісно, наступного дня її перекваліфікували на частину третю і тепер ми є, якщо не помиляюсь, вже обвинуваченими у кримінальній справі середньої тяжкості", - розповів Сергій Тамарін, який є підозрюваним у цій справі.

Також у пресконференції взяли участь командир батальйону Шейха Мансура Муслім Чеберлоєвський, очільник партії "Братство" Дмитро Корчинський, адвокат Семена Семенченка Андрій Наход, представниця ГО "Військове братерство нескорених" Анастасія Перепелкіна та інші.