Люди чорніють і не розуміють, що відбувається: лікар розповів про ситуацію у ковід-лікарні Дніпра

Чергова хвиля коронавірусу в Україні набирає обертів, при цьому штам "Дельта" часто вражає нервову систему. У багатьох пацієнтів спостерігаються психози та агресія.

Про ситуацію у лікарні швидкої допомоги у Дніпрі, розповів завідувач відділення анестезіології та реанімації Станіслав Болтянський, пише "Наше місто".

Він повідомив, що половина хворих на коронавірус надходить з ковідним ураженням нервової системи. В них спостерігаються психози, агресія. Також фіксується багато випадків енцефалопатії – захворювань головного мозку. В цьому випадку люди не розуміють, що з ними відбувається.

"Зараз у нас у відділенні перебуває жінка із сатурацією 60. Як тільки ми знімаємо її з апарату, вона стає чорного кольору. При цьому розповідає, що зараз сходить додому, поїсть, помиється і прийде долікуватися. Пацієнти не розуміють, де знаходяться і що з ними відбувається”, - каже Болтянський.

Зазначається, що у реанімації лікарні швидкої допомоги Дніпра з 25 тяжких пацієнтів немає жодного вакцинованого.

Як розповідав "Апостроф", раніше з'явилися вражаючі фото пацієнтів з коронавірусом на ШВЛ з реанімації Центру легеневих хвороб в Ужгороді. За статистикою, з 10 таких хворих виживає лише один.