Вчилися відбивати прорив мігрантів через кордон: силовики провели масштабні навчання, фото

У п'ятницю, 3 грудня, в Рівненській області відбулися навчання з запобігання порушенням державного кордону в рамках спільної спеціальної прикордонної операції "Полісся", що стартувала 23 листопада в п'яти областях, які межують з Білоруссю.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Прикордонники отримали ввідну про те, що на території білоруської автодороги поблизу українського кордону з'явилася група нелегалів. За легендою, близько сотні потенційних порушників йдуть у напрямку пункту пропуску "Городище".

Виконавці ролей нелегалів намагалися прорватися на території пункту пропуску та поза ним, ламали інженерні загородження, використовували підручні засоби: каміння, гілки та палиці. "Нелегали" розпалювали вогонь і намагалися розірвати стрій правоохоронців.

Під час навчань спільні дії відпрацьовували прикордонники, гвардійці, поліцейські, працівники міграційної служби та СБУ, а також представники місцевої влади.

Щоб попередити "прорив кордону", було залучено кінологічні групи, перекладачів-переговорників, фахівців повітряного моніторингу, рятувальників та медичний персонал.

Фото: МВС України

Фото: МВС України

Фото: МВС України

Фото: МВС України

Фото: МВС України

Раніше ми писали, що група агресивно налаштованих мігрантів спробувала силою прорватися через кордон Польщі та Білорусі. Вони закидали поляків камінням та петардами.