RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Вінниці ресторан потрапив у мовний скандал: усе почалося з офіціанта

У Вінниці офіціант одного з ресторанів відмовився обслужити покупців державною мовою.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила відвідувачка закладу Юлія Рюхова.

Інцидент стався в ресторані італійської кухні " Pasta e Vino - Piazza Beatrice": відвідувачі попросили офіціанта обслужити їх українською мовою, на що отримали відмову. Офіціант продовжив спілкуватися російською, заявивши, що це - його "конституційне право".

Коли відвідувачі покликали адміністратора, остання спробувала зам'яти ситуацію - вона заявила, що офіціант родом із окупованого нині Донецька.

"Щоправда, незрозуміло чому це дозволяє йому порушувати українське законодавство", - зауважила відвідувачка. Її чоловік вже опублікував відгук про цей заклад з описом ситуації, проте менеджмент ресторану спочатку повівся дивно.

"Дякую за політично мотивовану оцінку нашої роботи. Пропонуємо відразу переходити на італійську мову. Ми все ж таки італійський ресторан", - така була відповідь.

Реакція соцмереж не забарилася - користувачі, включаючи відомого волонтера Романа Синіцина, висловили все, що думають із цього приводу.

"Дуже смішно ще раз дивитися, як здавалося б хороші бізнеси, методично закопують себе самі огидною комунікацією і наступають на ті ж граблі, на які до цього настали і втратили клієнтів і прибуток, вже сотні інших", - написав Синіцин.

Пізніше керівництво ресторану опублікувало вибачення на своїй сторінці у Facebook - там заявили, що "ніхто не застрахований від людського фактору". Також у Мережі з'явилося відео, на якому працівники закладу освідчуються в любові до України.

Однак напливу негативних коментарів на адресу ресторану це не зупинило.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що юна блогерка з Ірпеня закликала заборонити українську мову, через що втрапила в черговий мовний скандал. Після хвилі обурення і загроз вона записала відеоролик з вибаченнями.

Також харків'янка "вибачилася" після образи учасників параду вишиванок, яких вона назвала "бидлом". Через витівку дівчина втратила роботу.