RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Невдоволення українців МВФ може обвалити рейтинг влади - соціолог

Невдоволення українців співпрацею з Міжнародним валютним фондом може обвалити рейтинг влади та дати ґрунт для укріплення лівих сил.

Таку думку у Facebook висловив голова соціологічної компанії "Active Group" Олександр Позній, коментуючи мітинги, що пройшли в Києві, проти МВФ.

"Сьогодні протестували люди проти такої співпраці з МВФ, а завтра невдоволення урядом переповнить і чашу пенсіонерів - і тоді вимагатимуть вони вже не відмови від співпраці, а відставки прем'єр-міністра Шмигаля, - зазначив він. - А невдоволення роботою Шмигаля перетече і на Зеленського, що у свою чергу ще сильніше обвалить рейтинг та дасть ґрунт для зростання лівих сил".

"Як соціологу сподобався банер протестуючих із фразою Голобородька: "МВФ – іди в д*пу", - написав Позній. - Серіал "Слуга народу" дуже вдало пов'язав сценічний образ президента з його реальною особистістю і люди багато в чому голосували за те, як поводився. Голобородько в кадрі. А що ж насправді? Бачимо таку ж міцну співпрацю України та МВФ. Меморандум, наприклад, з місцевими органами влади можна не виконувати, а от із МВФ це святе".

Він назвав цифри з відкритих джерел, згідно з якими рівень боргових зобов'язань України перевищив 2 440 000 000 000 гривень (2,44 трильйона).

"Тобто кожен українець як акціонер держави Україна (які кожні цикл здає в оренду новому уряду) вже боргує близько 61 000 грн, у тому числі і кожна пенсіонерка, і новонароджена дитина. А хто і як віддаватиме ось що цікаво? - ставить питання соціолог - Один з основних показників зростання невдоволення роботою уряду – економіка. Коли кожен раз після підвищення зарплат люди починають отримувати менше! Приклад мого батька, який працюючи в школі електриком після підвищення зарплати почав отримувати менше, бо прибрали всі премії та надбавки, а залишили голу ставку. Чому? Бо фонд заробітних плат не збільшили. Коли щоразу з новою зарплатою можна купити все менше продуктів чи ліків. Коли пенсіонери отримують по 80-100 доларів пенсії – не сильно розгуляєшся".

16 грудня приблизно 4000 людей мітингували у центрі столиці проти співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Мітингувальники розташувалися під Кабміном та Верховною Радою, заявляючи, що під тиском МВФ влада приймає антисоціальні закони, що нищать робочі місця та мале підприємництво, що роблять нестерпним життя незаможних та пенсіонерів.