RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Заступниця голови Київської прокуратури Марія Вдовиченко безкоштовно користується будинком та авто, оформленими на третіх осіб - ЗМІ

Заступник голови Київської міської прокуратури Марія Вдовиченко безкоштовно користується нерухомістю та автомобілями, оформленими на третіх осіб.

Про це повідомляє видання "Comments.ua".

Вдовиченко працює в органах прокуратури із 2012 року. Нинішню посаду займає з вересня 2020. Видання проаналізувало її декларації про доходи і виявило "нез'ясоване офіційними доходами зростання активів".

"Разом із квартирами та машинами у деклараціях з'являються невідомі люди, які чомусь віддали своє майно прокурору у безкоштовне користування. Принаймні, саме в цьому Вдовиченко намагається нас переконати", — йдеться у матеріалі.

З травня 2019 Вдовиченко безкоштовно проживає в будинку площею 80 кв. м у селі Крюківщина Києво-Святошинського району. Будинок та земельну ділянку оформлено на Сергія Левандовського. Раніше ця людина надала сім'ї прокурора у безкоштовне користування позашляховик Range Rover Evoque. Видання не виявило родинних зв'язків Левандовського з Вдовиченко, припустивши, що прокурор може використовувати його як "підставну особу при оформленні своїх активів".

У 2016 році у розпорядженні сім'ї прокурора з'явилася квартира у Києві площею 90,5 кв. м. У декларації зазначено, що її за $29,6 тис. купила пенсіонерка Галина Вдовиченко – бабуся тодішнього чоловіка Марії Вдовиченко Олексія. На той момент єдиними доходами жінки була пенсія – 2,2 тис. грн на місяць. У той же період сім'я прокурора безкоштовно користувалася двома автомобілями, оформленими на третіх осіб: Honda Accord (2008 р.в.) та Volkswagen Jetta (2015).

"Можна припустити, Марія та Олексій Вдовиченко купили квартиру та два автомобілі самі, а щоб не довелося пояснювати НАЗК, звідки у них стільки грошей, оформили їх на родичів та знайомих", — йдеться у матеріалі.

У 2018 році Марія Вдовиченко отримала право користування квартирою, яка раніше належала Голосіївській РДА. Згідно з декларацією, колись комунальна квартира була переоформлена на юридичну особу і тепер перебуває у розпорядженні дочки прокурора Катерини.

"З останньої декларації зник глава сімейства Олексій (працював у військовій прокуратурі, потім у Генпрокуратурі). Чи то шлюб дійсно розпався, чи подружжя пішло на фіктивне "розлучення", щоб не "світити" доходи та активи один одного", — пише видання.