RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

В Україні на полігоні провели випробування зенітної ракети: фото та відео

На одному з військових полігонів ЗСУ провели заводські випробування зенітної ракети РК-10.

Про це пише тематичне видання Defense Express.

РК-10 у зенінтному варіанті має стати зброєю нового зенітного ракетного комплексу (ЗРК) ближньої дії. Розробники розраховують, що озброєння прийде на заміну радянському "Стріла-10" та забезпечить захист армійських підрозділів у ближній зоні.

Ракета для ЗРК створена у схемі "качка" з рульовими поверхнями у носовій частині ракети. Це було зроблено задля забезпечення більшої маневровості для знищення повітряних цілей.

Керування озброєнням відбувається за допомогою "лазерної стежки" - прицільна станція веде ракету до цілі у структурованому лазерному полі. Однак, розробники також створюють альтернативне наведення за відбитим лазерним променем.

Ракета РК-10 може знищувати повітряні цілі на відстані до 12 кілометрів. Енергетика озброєння була збільшена за рахунок нового двигуна.

"Забезпечено наведення за лазерним променем, а також прийняті уніфіковані конструкторські рішення, які дозволяють встановлювати цю ракету на наземні та повітряні носії - вертольоту. Окрім того, ця ж ракета може встановлюватись на морські платформи, що має величезне значення з огляду на вимогу озброїти ракетні катери ВМСУ", - розповів в інтерв’ю журналістам генеральний директор держпідприємства "Луч" Олег Коростельов.

Раніше ми розповідали, що бійці ЗСУ провели на Донбасі навчання з використанням ПТРК Javelin.