RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

На пенсію в Україні можна вийти раніше: названо умови

У разі звільнення особи передпенсійного віку через скорочення штатів на підприємстві, людина має право достроково вийти на пенсію, але за умови, що до неї залишається не більше, ніж півтора року.

Про це повідомляється на сайті Бахмутської міської ради.

Так, достроково вийти на пенсію мають право громадяни, з якими було розірвано трудовий договір з ініціативи роботодавця (одна із обов’язкових умов) через скорочення штатів або у зв'язку з ліквідацією, реорганізацією, перепрофілюванням підприємства.

Відомо, що до пенсійного віку звільненому має залишатися не більше ніж півтора року, а також, має бути вироблений повний стаж (30 років для жінок і 35 років для чоловіків).

Після звільнення, громадянин повинен протягом семи днів зареєструватися в службі зайнятості. Якщо для людини не зможуть підібрати потрібну роботу, то закон України гарантує право на достроковий вихід на пенсію.

На сайті відзначається, що у разі дострокового виходу на пенсію, пенсійні виплати залишаться у розмірі, передбаченому законом: “Розмір пенсії визначається залежно від придбаного страхового стажу та заробітної плати, з якої сплачено страхові внески до Пенсійного фонду. У зв'язку з достроковим виходом на пенсію її розмір не зменшується”.

Раніше ми писали, кому і скільки разів підвищуватимуть пенсії в Україні у 2022 році.