RU  UA  EN

Субота, 16 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

16 листопада

Всі новини

Досить їсти! Який салат вже 1 січня є шкідливим для здоров'я

Різні новорічні страви мають різні терміни зберігання – багато експертів радять зайвий раз подумати, перш ніж доїдати салат, який був приготовлений учора.

Про те, які існують терміни зберігання новорічних страв, повідомляє РБК Україна.

За словами мікробіолога та бактеріолога Оксани Вольської, велику небезпеку для здоров'я людини становлять салати, які заправлені майонезом та сметаною, рибні страви та солодощі з великим вмістом крему та яєць.

Наприклад, салат олів'є після заправки безпечно можна їсти лише чотири години – якщо він стоїть у холодильнику без заправки, то він може протриматися не більше 40 годин. Це за умови, що в ньому не буде цибулі та огірків – їх потрібно додавати безпосередньо перед вживанням.

Аби точно зберегти себе, краще зберігати в окремих лотках нарізані овочі та білковмісткі продукти. Іншими словами, салат олів'є краще доїсти ввечері 1 січня, максимум вранці 2-го числа, адже зберігати його можна не більше двох діб.

Термін зберігання основних новорічних страв:

  • Шуба - 24 години (включаючи час просочення);
  • Крабовий салат - 24 години (заправлений) і 48 годин (незаправлений);
  • Фаршировані яйця - 2-3 доби;
  • Холодець - 3-4 дні.

Раніше "Апостроф" повідомляв про 4 страви, які не варто вживати у Новий рік.