RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Останні сім років стали найтеплішими за всю історію спостережень, а літо-2021 побило температурний рекорд

Кліматологи стверджують, що упродовж останніх семи років планета встановлювала температурні рекорди, а минулий рік став п'ятим найтеплішим за весь час спостережень.

Це підтверджують дані Служби зміни клімату Copernicus, що відстежує інформацію з супутникової системи ЄС, інформує ВВС.

Зазначається, що у Європі минуле літо було найспекотнішим за всі роки спостережень, а на заході Сполучених Штатів та Канаді температурні позначки перевищили всі рекорди. На цьому тлі виникали численні лісові пожежі, що призводили до масштабних руйнувань та смертей.

На думку кліматологів, 2021 рік, який вважається п'ятим найтеплішим роком за час відстежень, дещо обігнав 2015-й та 2018 роки. Попри те, що початок року характеризувався нижчими середніми температурами проти попередніх років, через дуже спекотне літо збільшився показник загальної середньої температури.

Найвищі температури минулого літа у Європі були зафіксовані у Греції, Іспанії, а також Італії. Зокрема, на острові Сицилія температура сягнула рекордних 48,8 °С. Високі температури спричинили лісові пожежі у низці країн: Туреччині, Греції, Тунісі, Італії, Алжирі.

А в Європі екстремальна вологість призвела до паводків у таких країнах, як Німеччина, Бельгія та Нідерланди.

Як писав раніше "Апостроф", Арктиці загрожує глобальне потепління: до 2060 року дощ, внаслідок глобальних змін клімату, може замінити снігопад, як основну форму опадів.