RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Морози та шар снігу до 70 см: прогноз погоди на карпатських курортах найближчими днями.

В українських Карпатах триває курортний сезон, а отже багатьом українцям, а також гостям нашої країни, буде цікаво дізнатися про погоду на зимових курортах України найближчими днями.

"Апостроф" розбирався, якою буде погода у карпатських курортах цього тижня.

Так, найближчими днями у Карпатах не передбачається суттєвих морозів. Лише ближче до середини місяця, 13 лютого, на гірськолижних курортах уночі стовпчики термометрів опустяться до 8 – 9 градусів морозу. При цьому українські синоптики стверджують, що на ясну та безхмарну погоду розраховувати ще зарано. Натомість у карпатських горах практично щодня йтимуть дощі зі снігом.

Погода в Буковелі

У Буковелі цього тижня середньодобова температура коливатиметься в межах нуля градусів за Цельсієм. Вночі можливі помірні заморозки. 12 – 13 лютого нічні морози досягнуть 12 – 13 градусів нижче за нуль. Інтенсивність та частота опадів трохи знизяться, і у відпочиваючих буде можливість покататися з максимальним комфортом. 10 лютого очікується невеликий дощ, а 11, 13, 14 та 15 – без опадів. В решту днів може спостерігатися невеликий сніг. Сонце майже завжди буде приховано за хмарами. Висота снігового покриву – від 67 до 70 див.

Погода в Славському

У Славському очікуються невеликі температурні гойдалки. Денна температура досягатиме плюсових значень, а вночі опускатиметься до точки замерзання. Виняток становитимуть ночі суботи та неділі: 12 лютого очікується помірний мороз до -4 °С, а 13 лютого похолодає до -9 °С. Погода буде переважно похмурою. Лише 13 лютого можливі невеликі прояснення. В решту днів очікуються дощі зі снігом. У суботу 12 лютого можливий сильний снігопад за вітру не більше 5 м/с. На даний момент рівень снігового покриву на курорті сягає 40-42 см.

Погода в Драгобраті

Сонце тут теж буде приховане хмарами і лише 13 лютого буде мінлива хмарність. Вдень стовпчики термометрів коливатимуться в межах від -2 до +2 градусів за Цельсієм. Уночі – мороз до -4 градусів. У ніч із неділі на понеділок, за даними Sinoptik.ua, температура опуститься до -8–9 °С. А от вітру тут практично не буде — у середньому його швидкість не перевищить 3,2–3,5 м/с.

Висота снігового покриву – приблизно 219 см. Дрібний сніг на Драгобраті є майже кожен день. Лише 13 – 14 лютого очікуються невеликі вікна із проясненнями.

Чи є загроза лавин?

Рятувальники закликають українців не виходити на високогір'я — цього тижня погода в Карпатах може зробити неприємний сюрприз у вигляді сильних хуртовин. Пам'ятайте, що у разі поганої видимості та штормового вітру МНС просто не зможе дістатися до вас та надати допомогу. Значний рівень сніголавинної небезпеки зберігається у гірських районах Закарпатської, Чернівецької, Львівської та Івано-Франківської областей, лавини сходять навіть за невеликих навантажень.

Раніше ми також повідомляли, що частина України накриє циклон "Роксана".