RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Запит на справедливість несумісний із зарплатою 13 тис гривень - експерт про протести в поліції

Протест українських поліцейських заслуговує на гостру увагу керівництва країни, оскільки за нестачі співробітників у 25-30% особового складу, їхня низька зарплата підштовхує компетентні кадри в правоохоронних органах до звільнення.

Про це повідомили експерти в ефірі програми "На часі" на телеканалі "ECO TV".

Політичний експерт Ігор Мізрах пов'язав проблеми Національної поліції з механізмом її створення, реформою, вказав на недостатню юридичну грамотність людей, покликаних організовувати роботу структури, і привів учасників дискусії до висновку, що в основі всіх проблеми лежить економіка.

Ігор Мізрах

Мізрах зазначив, що поняття "запит на справедливість" несумісне із зарплатою патрульного в 13 тисяч гривень: "При таких доходах службовець силової структури не лише безправний перед дорогим адвокатом, який мислить зовсім іншими фінансовими категоріями, а й стурбований проблемами побутового виживання, від яких мав бути спочатку огороджений законом та державою".

Експерт зазначив неприпустиму різницю в оплаті праці поліцейського, який здійснює величезну кількість попередніх слідчих дій, та судді, який отримує у 10-15 разів більше.

Недосконалість цього процесу, як показав Ігор Мізрах, є основою проблем поліції, політичних маніпуляцій, тиску на суд та інших проблем, а викликати позитивні зрушення могло б оздоровлення економіки.

Експерт нагадав, що "на доставку 20 тисяч прихильників до Києва Петро Порошенко витратив велику суму грошей".

"Можливо, з такого розслідування і варто було починати? Може, з всевладдя грошей нез'ясованого походження і починається безкарність злочину та презирливе ставлення до закону?" – наголосив Ігор Мізрах.