RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Ще одна країна постачатиме зброю для ЗСУ

На тлі загрози вторгнення Росії в Україну Нідерланди переглянули своє рішення та вирішили надати нашій країні оборонне озброєння.

Чи перехочуть росіяни війни? Хроніка подій в Україні та у світі

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на Мюнхенській конференції.

Він зазначив, що позиція Нідерландів щодо постачання зброї Україні через закупівлі НАТО здавалася непохитною. Проте через нинішню ситуацію з безпекою до України прибуде нідерландське оборонне озброєння.

"Цього тижня уряд Нідерландів змінив своє рішення і поставить нам певні речі, важливі для нашої оборони, для нашої обороноздатності", – заявив Кулеба.

Він додав, що Україна скоординувала зі своїми партнерами кроки, які утримають Росію на дипломатичному треку.

"Просимо колег діяти на дипломатичному треку, постачати зброю, застосовувати санкції Україна не хоче війни, але захищатиметься... Партнери не ведуться на вкидання РФ про агресивну Україну, яка на когось нападає. Ніхто у це не вірить. Усі чітко розуміють, хто є агресор – це Росія. Вона ж порушує Мінські домовленості", – сказав Кулеба.

Він вкотре наголосив, що Україна не планує і не проводить жодних наступальних військових операцій, провокацій, диверсій чи обстрілів територій РФ.

"Ми не прагнемо війни, а прагнемо миру", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", 19 лютого, Україна отримала нову партію військової допомоги – Канада передала нашій країні гвинтівки, кулемети з оптичним прицілом, тепловізори та військову техніку.