RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Мер Чернігова звернувся до росіян: ви бомбите українські міста та знищуєте своє майбутнє

Мер Чернігова Владислав Атрошенко звернувся - він звинуватив росіян у бомбардуванні українських міст.

Відео він опублікував на своїй сторінці у Instagram.

Чиновник звернувся до мешканців Чернігівщини, у яких є родичі та друзі в Росії та Білорусі із закликом розповісти їм про те, що насправді відбувається в Україні. Він зазначив, що росіяни та білоруси не мають об'єктивної інформації.

"Три-чотири хвилини тому російські бомбардувальники розбомбили дві школи. Є жертви серед військових та серед цивільних. Бомбили ці ж бомбардувальники житлові будинки за багатьма адресами міста Чернігова. Дайте росіянам цю інформацію - куди, за які цінності та за що йдуть віддавати свої життя 20-річні пацани? За що воюють тут росіяни?", - заявив Атрошенко.

Мер міста зазначив, що на сьогоднішній день в Україні всі ненавидять Росію, оскільки вона воює із мирним населенням нашої країни.

"Росія, бомбардуючи міста, знищує майбутнє своїх дітей та онуків, перетворюється на міжнародного вигнанця. Вона руйнує себе як держава. І Білорусь - теж. Путін та російська армія воює не з "фашистами", а з народом України, який перемогти не можна. Ми навіть ціною свого життя захищатимемо свою землю", - заявив Атрошенко.

Раніше мер Чернігова пообіцяв платити велику суму грошей за знищення російських окупантів, які наважилися прийти на українську землю.