RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Забирають документи та відправляють на війну: полонений російський десантник розповів, як потрапив на війну в Україну

Окупанти вже 10 добу намагаються захопити Київ, але не можуть просунутись навіть через навколишні міста - їх знищують українські воїни. Під час одного з таких боїв за місто Гостомель 3-4 березня вмерло більше 50 ворогів, а вижив лиш єдиний - його взяли в полон. Окупант, як завжди, виявився голий, босий і без документів.

Головне управління розвідки опублікувало чергове відео з допиту путлерівського рашиста.

Полонений окупант, Пономарьов Микита, служив у 5 роті 31 окремої гвардійської десантно-штурмової бригади (м. Ульянівськ). Сам він уродженець села Улу-Теляк республіки Башкортостан. Навіть з таких країв їдуть рашисти заради "визволення" українців.

За словами окупанта, їхній підрозділ перекинули з території Білорусі, де він був начебто на “навчаннях”. Перед відправкою у всього особового складу вилучили всі особисті документи та мобільні телефони. Водночас багато військових, дізнавшись про те, що їх хочуть відправити на війну в Україну, подали рапорти про відставку та вибули з місця розташування частини.

Він зазначив, що основним завданням його підрозділу було захоплення аеродрому в Гостомелі.

"Наразі полоненому надано всю необхідну медичну допомогу. Також він отримав змогу повідомити своїм рідним про своє місцеперебування", - пишуть у ГУР.

Рашист Пономарьов покаявся за свою участь у війні проти незалежної та суверенної України, а також просить вибачення у народу України. Але Україна не пробаче і не забуде злочини путлерівських окупантів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про полоненого льотчика, який бомбив українські міста. Українські захисники вирішили повідомити його дружину про подальшу долю її чоловіка, а саме кастрацію.