RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні спростили процес одруження під час війни: кого торкнеться

В Україні спростили процес одруження під час війни: дозволили укладати шлюби з військовослужбовцями за їх відсутності під час подання заяви.

Таке рішення ухвалив уряд 7 березня цього року. Йдеться про постанову №213 під назвою "Деякі питання державної реєстрації шлюбу в умовах воєнного стану".

Згідно з нею, у час воєнного стану у відділах державної реєстрації актів цивільного стану реєструватимуть шлюби без особистої присутності нареченого чи нареченої, але за певних умов.

Необов'язкова присутність:

- військовослужбовців (Збройних сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Нацгвардії, інших утворень відповідно до законів військового формування);

- поліцейських;

- осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби;

- осіб начальницького складу Антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки;

- працівників закладу охорони здоров'я.

Нагадаємо, що українцям, які евакуюються, дозволили перетинати кордон на чужому автомобілі та без "зеленої карти". Проте пересуватись територією Європи без цих карт заборонено.