RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

​Яка ситуація на західному кордоні України: зведення на ранок 13 березня

На західному державному кордоні за добу 12 березня прикордонники зафіксували незначне збільшення пасажиропотоку. Зокрема, на українсько-польській ділянці майже відсутні скупчення пішоходів, автомобільного та пасажирського транспорту.

Про це йдеться у звіті Державної прикордонної служби України у Facebook.

Читайте також: Війна в Україні: хроніка подій 13 березня

Зазначається, що за добу перетнули кордон близько 96 тисяч осіб та понад 15 тисяч авто. З цієї кількості виїхали близько 77 тисяч осіб, а приблизно 51 тисяча - перетнули кордон з Польщею.

В Україну прибули близько 19 тисяч осіб, з них 14 тисяч - українці і більшість - чоловіки, які планують долучитися до лав українських захисників.

"Дякуємо свідомим земляками! До слова, за 17 останніх днів до України повернулися майже 234 тисячі наших співвітчизників!", - наголосили у Держприкордонслужбі.

Там нагадують, що усі пункти пропуску на західному кордоні, окрім ПП "Дзвінкове" працюють цілодобово. Також за минулу добу оформили понад 1 тисячу транспортних засобів з гуманітаркою.

Рекомендують для виїзду в ЄС обирати пункти пропуску на кордонах з Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Молдовою.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що громадяни України, рятуючись від війни, можуть виїхати до Словаччини. Для евакуації українських біженців ця країна призначила щоденні потяги.