RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Збирав гроші під видом допомоги ЗСУ: в Україні затримали псевдоволонтера, відео

Українська кіберполіція викрила мародера, який розміщував фейкові оголошення в інтернеті про продаж бронежилетів. Злочинець брав гроші в людей за товари, яких у нього не було.

Про того, хто не гидує наживатися на війні, повідомили в телеграм-каналі "Київ Оперативний".

27-річний мешканець Дніпра, Гаркуша Владислав Сергійович, "заробляв" гроші, продаючи неіснуючі бронежилети. Люди перераховували кошти на придбання необхідного захисту для українських героїв, але продавець виявився звичайним шахраєм. Він встиг зібрати 40 тисяч гривень.

За даним фактом слідчий відділ Дніпровського РУ Дніпропетровського главку відкрив кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КкУ. Вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру.

Починається четвертий тиждень повномасштабного вторгнення країни-терориста Росії в України. За цей час українці об'єднались як ніколи раніше та спрямували всі сили на допомогу нашим ЗСУ й теробороні, однак знаходяться й ті, хто наживається на війні. Всі винні будуть жорстоко покарані.

Раніше "Апостроф" повідомляв про оригінальне покарання чергового мародера в Одесі. Злочинцю обмалювали обличчя зеленкою, яка змиватиметься ще дуже довго.