RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Чи вистачить окупантам сил для захоплення Одеси: експерти відповіли

Імовірність висадки ворожого десанту в Одесі або області з боку моря на даний момент залишається низькою, але це не означає, що небезпека минула.

Про це повідомила у Telegram команда журналістів-розслідувачів Conflict Intelligence Team.

Журналісти висловили сумніви, що Росія матиме достатньо підготовлених сил на здійснення десанту - за наявними даними практично всі перекинуті з'єднання морської піхоти РФ вже так чи інакше задіяні в боях на території України.

Окупанти використовують підрозділи морської піхоти в боях на інших напрямках, зокрема, на маріупольському - при цьому вони штурмують місто не з моря, а суходолом. Водночас, серед морських піхотинців Росії зростає кількість "відмовників" - до 80 військовослужбовців 810-ої окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту після висадки на Херсонщині відмовилися продовжувати воювати.

Для повноцінного десанту силами хоча б бригади доведеться або протягом тривалого часу перекидати ще не задіяних морпіхів, або повертати вже пошарпані батальйонно-тактичні групи в Крим з материкової України, або висаджувати різношерстими силами з декількох різних бригад. Крім цього, знадобиться як мінімум вихід сухопутних військ до Одеси з півночі.

Нагадаємо, раніше в Генштбі ЗСУ повідомили про те, що окупанти в Україні суттєво вичерпали ресурси. Низький морально-психологічний стан окупантів призводить до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців та найманців брати участь у війні проти України.