RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Окупанти стягують сили для наступу: зведення Генштабу на день 21 березня

Окупаційні війська досі не виконали переважну більшість завдань російського командування. На заваді цьому став активний супротив Сил оборони спільно з простим українським народом.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 21 березня.

Зазначається, що наразі у ворога - дефіцит людського ресурсу. У зв'язку він переміщує до українських кордонів резерви з центрального та далекосхідного воєнних округів, проводить приховану мобілізацію та шукає підтримки серед своїх малочисельних союзників.

Волинський, Поліський та Сіверський напрямок

Противник хоче організувати інженерне обладнання позицій для позиційної оборони, поновити логістичне забезпечення підрозділів.
Надалі здійснює удари по інфраструктурі в захоплених містах, завдає ракетно-бомбових ударів по мирних кварталах населених пунктів, грабує, викрадає та бере у заручники мирних людей.

На деяких напрямках противник зосереджує сили і засоби з метою відновлення спроби наступу. Зокрема, у напрямку на Чернігів наступальних дій не помічено. Однак, продовжує обстрілювати позиції української армії та саме місто.

Здійснив невдалий наступ у напрямку на Бровари. Там українці йому завдали значних втрат та зупинили наміри. Ворог прагне відновити боєздатність та інженерне обладнання на зайнятих рубежах.

Слобожанський напрямок

Активних наступальних дій російська армія не веде, надалі блокуючи місто Суми. Намагається блокувати Харків, прагне прорвати оборону цього міста, а також Чугуєва. Хочуть встановити контроль над містом Ізюм, там здійснюється роззосередження військ, прагнуть посилити угруповання, облаштовують смугу опорних пунктів.

Донецький напрямок

Російські військові здійснюють штурм та вогневі нальоти по всій лінії зіткнення. Невдало намагався прорвати оборону позицій України на Авдіївському напрямку, зазнавши втрат, відступив.

Південнобузький напрямок

Ворог прагне втримати раніше зайняті рубежі, намагається відновити боєздатність та поповнити запаси.

Раніше "Апостроф" писав, що під Бучею біля Києва спецназ і розвідка знищили колонну з продуктами для окупантів.