RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Яку допомогу отримуватимуть "повторні" переселенці: названі суми

У міністерстві соціальної політики України назвали суми виплат біженцям із окупованих районів Донецької та Луганської областей - особливо це стосується тих, хто вкотре втратив свої будинки та майно через повномасштабне вторгнення Росії до нашої країни.

Про це повідомляє в Telegram газета "Пенсійний кур'єр".

За словами голови відомства Марини Лазебної, такі громадяни також отримуватимуть допомогу за новою програмою уряду, яка передбачає виплату по 2 тисячі гривень внутрішньо переміщеним особам, а також по 3 тисячі гривень на дитину або людину з інвалідністю. Проте люди не отримуватимуть кошти за ті місяці, в яких вони вже отримували адресну допомогу як внутрішні переселенці.

Розмір фінансової допомоги становив 442 гривні для працездатних осіб. Дітям та пенсіонерам виплачувалось по 1000 гривень.

Виплати осіб з інвалідністю залежали від показника прожиткового мінімуму особам, які втратили працездатність. На сьогоднішній день це:

  • 2514,2 гривень – для осіб з інвалідністю І групи;
  • 2224,1 гривень – для людей з інвалідністю ІІ групи;
  • 1934 гривень – для людей з інвалідністю ІІІ групи.

Раніше ми повідомляли, що соціально вразливі категорії населення в умовах воєнного стану продовжать отримувати державні виплати, навіть якщо пропущено термін перегляду соціальної допомоги.