RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Скуповують техніку та золото: у білоруських ТЦ російські солдати активно витрачають вкрадені в українців гроші, фото

Російські мародери, які повернулися з України до Білорусі з вкраденими грошима, активно скуповують на них золото та техніку.

Про це розповідає проект "Беларускі Гаюн" білоруського журналіста Антона Мотолька.

Як повідомили місцеві жителі, мародери витрачають вкрадені в Україні гроші у ТЦ "Катапульта" та "Бобровський" у Мозирі (Гомельська область, Білорусь). Скуповувати техніку в магазини електроніки та золото до ювелірних магазинів вони ходять групами по 6-10 осіб.

"В одному з магазинів були люди з пакетами "GJ". Компанія "Gloria Jeans & Gee Jay" є тільки в Мінську та Могильові. Звідки у військових на навчаннях раптом з'явилися такі пакети? Звідки стільки грошей, що вони стільки всього змогли собі купити?, - кажуть місцеві жителі.

Журналісти уточнили, що магазин "Gloria Jeans" також є у місті Мозир.

Крім того, за словами місцевих, у прикордонних районах Гомельської області російських військових зараз більше, ніж звичайних людей. Вони активно витрачають вкрадені в Україні гроші у розважальних закладах, барах та клубах.

Раніше "Апостроф" публікував фото машин, які окупанти вкрали в Україні, нанесли на них свій розпізнавальний знак V і через територію Білорусі вивозять до Росії.