RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

На Луганщині тіла загиблих ховають у дворах: фото

На Луганщині померлих людей хоронять прямо в містах. Усі цвинтарі знаходяться за межами населених пунктів, тому через постійні ворожі обстріли поховання там неможливі.

Про це повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Морги у підконтрольних містах вже переповнені тілами загиблих людей. Окрім цього, електроенергія або відсутня повністю, або з перебоями, що ускладнює зберігання тіл.

"Тіла лежать також у підвалах. Зберігати їх неможливо, тож у тихі перерви від обстрілів волонтери та працівники комунальних служб ховають тіла у нових визначених місцях", - написав Гайдай.

У Сєвєродонецьку військово-цивільна адміністрація організувала нове місце поховання у "відносно безпечному місці", пише глава ОДА. Там ями копають трактором та вносять могили в реєстр. Людей ховають в окремих могилах, більшість з них опізнані. За 48 днів війни відбулось близько 400 поховань. Також організували нове місце для поховань у Лисичанську, де загиблих хоронять у братських могилах.

"Складна ситуація в Попасній та Рубіжному. Через часткову окупацію міст росіянами вивіз тіл неможливий, захоронення здійснюють самі мешканці у дворах житлових секторів. Через обстріли, у певних районах, тіла залишаються лежати на вулицях", - додав Гайдай.

У місцях, куди є доступ, тіла забирають та перевозять до цвинтарів, де їх ховають у спецпакетах, а на табличках пишуть якомога більше інформації про людину.

Раніше глава Луганської ОДА Гайдай повідомив, що ворог закінчив підготовку до великої битви за Донбас і робить спроби прорвати лінію оборони за певними напрямками.