RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

РПЦ причетна до геноциду українців: розслідування журналістів

Російська православна церква допомагає Кремлю у депортації та розселенні громадян України на території Росії. Йдеться про приблизно 600 тисяч осіб, п'ята частина з яких - діти.

Про це свідчить розслідування, яке провело "Слідство. Інфо".

Примітно, що РПЦ перед розселенням українців одержує спеціальні звіти від російського Міністерства надзвичайних ситуацій. Їх пропускають через фільтраційні табори, забираючи документи, що є порушенням Женевської конвенції та говорить про ознаки геноциду, зауважують журналісти.

Так, з перших днів вторгнення МНС РФ надсилає звіти на електронну пошту Синодального відділу з благодійності РПЦ. Е-mail зламали група Anonymus та проєкт DDoSecrets. Тому стало відомо, що у звітах містяться дані про тимчасово окуповані території України та примусово вивезених звідти громадян.

Використовуючи ці відомості, РПЦ розселяє українців у монастирях та притулках. Такі місця журналісти позначили на карті.

Цікаво, саме проживання людей при церкві попи хочуть відстежувати завдяки камерам спостереження. З депортованими проводяться так звані "духовні бесіди".

МНС щодня сповіщає РПЦ про ситуацію на захоплених територіях: інформують про зміни, які відбулися у маршрутах вивезення українців, кількість депортованих, час та місце доправлення.

Раніше повідомлялося, що у мережі з'явився відеощоденник дівчинки зі зруйнованого Маріуполя, яка кілька тижнів знімала життя своєї родини під постійними обстрілами російських окупантів.