RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

6 жовтня

Всі новини

Екіпажі сидять на пороховій бочці: німецькі ЗМІ розповіли про проблему танків Путіна

Основні російські танки Т-72 і Т-90 мають конструктивну особливість, яка стала їхньою ахіллесовою п'ятою - боєукладка зберігається в бойовому відділенні, тому в певних випадках танкам буквально зриває башту.

Про це повідомляє німецький таблоїд Bild.

Спочатку це було перевагою – гармата може автоматично перезаряджатися із допомогою механізму, частіше стріляти і вимагає меншої кількості членів екіпажу. Однак таке розташування боєукладки веде до того, що коли снаряд пробиває броню, екіпаж залишається на пороховій бочці. Легкого влучання досить, щоб підірвати до 42 снарядів і відправити башту у політ.

Це явище було відоме військовим експертам з часів війни в Перській затоці 1991 року як ефект "чортика з табакерки", подібно до фігурки, що вистрибує з коробки за допомогою пружини. Адже німецький Leopard 2 чи американський Abrams мають додаткові відсіки для зберігання снарядів.

Путін розплачується за власну авантюру. Як пише видання, з початку війни 24 лютого Україна знищила не менш як 300 танків, а 279 було пошкоджено, кинуто або захоплено. Їхні екіпажі важко замінити, адже навчання триває до 12 місяців.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за два місяці боїв з російськими окупантами ЗСУ знищили 939 танки і 2342 бронемашин ворога.